Wat is Encaustic Art?

Encaustic Art is een schildertechniek gebaseerd op bijenwas. Het is een manier om creatief met kleuren te spelen. Aan de bijenwas zijn kleurpigmenten toegevoegd, waardoor je in totaal met 48 kleuren kan werken. Door de bijenwas te verwarmen wordt hij vloeibaar, waarna je hem kan gebruiken op verschillende ondergronden zoals b.v.: papier, karton, canvas, hout……

Er zijn meerdere manieren om de was warm te maken. Ik gebruik een schilderijzer (dit is een mini strijkijzer), styler (dit is een soort soldeerbout) of gebruik het schilderijzer als mini hot-plate. Om groter werk te maken kan je een hotplate op A3 formaat gebruiken. Dit is mijn laatste aanwinst en de ontdekkingsreis is zeer boeiend.

Ik vind het heerlijk om op gecoat papier te werken. Hierbij trekt de bijenwas niet in het papier, maar blijft het er bovenop liggen. Hierdoor kan je telkens in je schildering de bijenwas veranderen, mengen of verschuiven. Ben je niet tevreden over het resultaat dan veeg je de bijenwas van het papier af en begin je opnieuw. Zodra je helemaal gelukkig bent met je creatie, ga je deze sealen met een beschermlaag. Hierna kan je de schildering niet meer veranderen.

Ik vind het heerlijk om allerlei kaartjes te maken: voor de verjaardag, om iemand te bedanken, maar ook zeker positiviteit kaartjes. Na een consult mogen mijn klanten een kaartje uit mijn weggeef schilderij halen die hun raakt, waar ze naar mogen kijken of waar zij steun in vinden.

Zo een dankbaar gegeven om de bijenwas hiervoor in te zetten.

Neem ook eens een kijkje in mijn webshop